Kivehető vagy rögzített fogszabályzót szeretne?

Jelentkezzen fogszabályozás konzultációra!

Fogszabályozás során akár gyermek-, akár felnőttkorban hatékonyan korrigálhatók a harapási rendellenességek, fogtorlódások, esztétikai előnytelenségek. Rendelőinkben a fogszabályzó módszerek széles választéka érhető el.

Konzultáljon fogszabályzó szakorvosainkkal! Írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

Fogszabályozó módszerek

A fogszabályozás célja nem csak a fogsor esztétikájának kialakítása, hanem a harapási és rágási rendellenességek megszüntetése, mely a fogak rendezetlen helyzete miatt alakulhat ki. A rendellenes harapásnak hatása van a rágásra, a fogmosásra, a mosolyra. A kusza fogakat nehezebb tisztítani, melynek következében fogszuvasodás és ínybetegségek alakulhatnak ki, a fogak letörhetnek, helytelen hangképzés és beszédhibák jelentkezhetnek.

Gyermekek esetében folyamatosan figyelemmel kell kísérni a fogazat fejlődését, így akár már 7-8 éves korban elkezdődhetnek bizonyos fogszabályozó kezelések, melyek sokat segíthetnek a későbbi fogsor kialakulásában. A kiálló fogak könnyebben letörhetnek, a keresztharapás pedig rossz irányú növekedést és egyenetlen fogsort eredményezhet.

A nyitott harapás miatt kialakulhat a nyelvlökéses nyelés és egyes beszédhibák. Mindezek tükrében a fogszabályozás elkezdése gyerekeknél ideálisan a 7-8 éves életkor körül kezdődhet, mert addigra kinőnek az első maradandó őrlőfogak és stabilizálódik a hátsó harapás. Így a szakorvos gondosan feltérképezheti az első-hátsó és az egyes oldalsó fogak egymáshoz való viszonyát. Kiderülhet például, hogy a már kibújt metszőfogak esetleg túlharapást, nyitott harapást, fogtorlódást vagy a mosolygásnál túlzottan kilátszó ínyt okoznak, ezekre a rendellenességekre azonban a mai korszerű technológiák megoldást nyújtanak. Specializált orvos-szakértő gardánk diagnosztizálja a problémát, majd kezelési tervet készít, így hatékonyan orvosolhatjuk a még időben észlelt problémát.

Az időben történő beavatkozás növeli a csodálatos fogsor kialakulásának esélyét!

És miért mondjuk, hogy sosem késő?

Nos azért, mert egyre több felnőtt páciensünk veti alá magát fogszabályozó kezelésnek. Kétségtelen, hogy a gyermekkorban elkezdett terápia a legoptimálisabb, de tudjuk azt, hogy később sem kell beletörődnünk fogazatunk kuszaságába.

Akár felnőtt korban is csodás eredmények érhetők el fogszabályozó kezelésekkel!

Gyönyörű fogív érhető el, rendezhető az össze-vissza álló fogak helyzete, megkönnyíthető a rágás, harapás. És még a felnőttkorban elszenvedett traumák is megfelelően orvosolhatók. Gondunk itt arra, ha például egy ütés vagy esés következtében fogunk elmozdult, befordult. Ezek a hibák mind mind helyrehozhatóak, a tökéletes mosoly felnőtt korban is elérhető!

Fogszabályzó kezeléseinkre árgaranciát vállalunk, mely biztosítja Önnek azt a nyugalmat, hogy a beavatkozás során esetlegesen felmerülő egyéb problémák már nem fognak többletköltséget jelenteni.

Ismerje meg szakorvosainkat!

Fogszabályzó specialistáink

Konzultáljon orvosainkkal személyesen!

Időpontfoglalás