Kivehető vagy rögzített fogszabályzót szeretne?

Jelentkezzen fogszabályozás konzultációra!

Fogszabályozás során akár gyermek-, akár felnőttkorban hatékonyan korrigálhatók a harapási rendellenességek, fogtorlódások, esztétikai előnytelenségek. Rendelőinkben a fogszabályzó módszerek széles választéka érhető el, így a hagyományos eszközök mellett már sínes, ún. láthatatlan fogszabályzó rendszerrel is pácienseink rendelkezésére állunk.

Konzultáljon fogszabályzó szakorvosainkkal! Írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

Fogszabályozó módszerek

A fogszabályozás célja nem csak a fogsor esztétikájának kialakítása, hanem a harapási és rágási rendellenességek megszüntetése, mely a fogak rendezetlen helyzete miatt alakulhat ki. A rendellenes harapásnak hatása van a rágásra, a fogmosásra, a mosolyra. A kusza fogakat nehezebb tisztítani, melynek következében fogszuvasodás és ínybetegségek alakulhatnak ki, a fogak letörhetnek, helytelen hangképzés és beszédhibák jelentkezhetnek.

Gyermekek esetében folyamatosan figyelemmel kell kísérni a fogazat fejlődését, így akár már 7-8 éves korban elkezdődhetnek bizonyos fogszabályozó kezelések, melyek sokat segíthetnek a későbbi fogsor kialakulásában. A kiálló fogak könnyebben letörhetnek, a keresztharapás pedig rossz irányú növekedést és egyenetlen fogsort eredményezhet.

A nyitott harapás miatt kialakulhat a nyelvlökéses nyelés és egyes beszédhibák. Mindezek tükrében a fogszabályozás elkezdése gyerekeknél ideálisan a 7-8 éves életkor körül kezdődhet, mert addigra kinőnek az első maradandó őrlőfogak és stabilizálódik a hátsó harapás. Így a szakorvos gondosan feltérképezheti az első-hátsó és az egyes oldalsó fogak egymáshoz való viszonyát. Kiderülhet például, hogy a már kibújt metszőfogak esetleg túlharapást, nyitott harapást, fogtorlódást vagy a mosolygásnál túlzottan kilátszó ínyt okoznak, ezekre a rendellenességekre azonban a mai korszerű technológiák megoldást nyújtanak. Specializált orvos-szakértő gardánk diagnosztizálja a problémát, majd kezelési tervet készít, így hatékonyan orvosolhatjuk a még időben észlelt problémát.

Az időben történő beavatkozás növeli a csodálatos fogsor kialakulásának esélyét!

És miért mondjuk, hogy sosem késő?

Nos azért, mert egyre több felnőtt páciensünk veti alá magát fogszabályozó kezelésnek. Kétségtelen, hogy a gyermekkorban elkezdett terápia a legoptimálisabb, de tudjuk azt, hogy később sem kell beletörődnünk fogazatunk kuszaságába.

Akár felnőtt korban is csodás eredmények érhetők el fogszabályozó kezelésekkel!

Gyönyörű fogív érhető el, rendezhető az össze-vissza álló fogak helyzete, megkönnyíthető a rágás, harapás. És még a felnőttkorban elszenvedett traumák is megfelelően orvosolhatók. Gondunk itt arra, ha például egy ütés vagy esés következtében fogunk elmozdult, befordult. Ezek a hibák mind mind helyrehozhatóak, a tökéletes mosoly felnőtt korban is elérhető!

Fogszabályzó kezeléseinkre árgaranciát vállalunk, mely biztosítja Önnek azt a nyugalmat, hogy a beavatkozás során esetlegesen felmerülő egyéb problémák már nem fognak többletköltséget jelenteni.

Ismerje meg szakorvosainkat!

Fogszabályzó specialistáink

Konzultáljon orvosainkkal személyesen!

Időpontfoglalás