Koronavírus információk

Járványügyi intézkedések, tudnivalók

Tisztelt Pácienseink!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2020. május 4- én kiadott eljárásrend által meghatározott szabályok betartására felkészültünk, az ehhez szükséges személyi, higiénés és tárgyi feltételekkel rendelkezünk.

Kérjük Önöket, segítsék munkánkat továbbra is az alábbi szabályok betartásával:

  • Kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján jelentkezzenek a beavatkozásokra!
  • A megbeszélt időpontokra pontosan, lehetőség szerint kísérő nélkül, maszkban érkezzenek!
  • Kérjük önöket a rendelői higiénés protokoll betartására, melyben kollégáink segítik Önöket.
  • A telefonos bejelentkezéskor szóban, a rendelésen megjelenéskor írásban nyilatkozzanak a kockázatfelmérő kérdések tekintetében.
Segítünk eligazodni!

Gyakran ismételt kérdések

Szükséges negatív COVID teszt a kezelés igénybevételéhez?
A jelenlegi törvényi rendelkezés nem ír elő kötelező jelleggel negatív koronavírus tesztet a fogászati kezelés elvégzéséhez, azonban ha Ön vagy közeli hozzátartozója házi karanténban van, ismeretlen eredetű, légúti betegségtől, megfázásos tünetektől szenved, vagy láza, hőemelkedése van, kérjük, halassza későbbre fogászati kezelését!
Milyen kezeléseket vehetek igénybe?
Jelenleg törvényileg nincsen korlátozva az igénybe vehető ellátások köre, azonban törekednünk kell rá, hogy minél kevesebb aeroszol-képződéssel járó beavatkozást végezzünk rendelőnkben. Természetesen amennyiben fájdalmas panaszok, az életminőséget jelentősen megnehezítő tünetek miatt igényli az ellátást, úgy minden szükséges kezelést elvégzünk.
Fogkőeltávolítást végeznek?
A megfelelő óvintézkedések betartása mellett rendelőinkben lehetőség van dentálhigiénés kezelések igénybevételére.
Hogyan védekeznek a vírus továbbterjedése ellen?
Rendelőinkben magasabb szintre emeltük a higiénés protokollokat, így a megszokott és elvárt intézkedéseken túl naponta több alkalommal fertőtlenítjük kezelőhelyiségeinket, munkatársaink az arcot és a testet eltakaró speciális védőruházatot viselnek és a fogorvosi székek mellett speciális elszívóberendezések üzemelnek.
Mire kell számítanom bejelentkezéskor?
Rendelőnk kizárólag telefonon tud időpontot adni pácienseinknek. Telefonos munkatársunk feltesz Önnek néhány, az Ön egészségével kapcsolatos kérdést, majd ezek után ad tájékoztatást az elérhető szabad időpontokról.
Mire számíthatok a rendelőbe érve?
A kezelőhelyiségeket kivéve rendelőink egész területén kötelező a maszkviselés. Kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontosan, lehetőség szerint kísérő nélkül érkezzen és használja a kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékot!
Milyen extra költségekkel kell számolnom a koronavírus okozta járványhelyzet alatt?
Rendelőink a koronavírus járvány kirobbanása óta az előírt higiénés intézkedések betartásához szükséges személyzeti, higiénés és tárgyi feltételekről folyamatosan gondoskodik, melyek minden ellátott páciens esetében extra költséget jelentenek, így sok más fogászathoz hasonlóan mi is bevezettük a Covid-díjat, mely fedezi az ellátás során felmerült rendkívüli kiadások díját.
További információra van szüksége?

Küldjön üzenetet!