Fogtömésre, fogbetétre, gyökérkezelésre van szüksége?

Jelentkezzen személyes fogászati konzultációra!

Fogmegtartó kezeléseink (fogtömés, fogbetétek, gyökérkezelés) segítségével a fogszuvasodás vagy sérülés következtében roncsolódott fogak megmenthetők, a fog kihúzása elkerülhető.

Mikor van szüksége fogmegtartó kezelésekre? 

– a fog sérülése, szuvasodása esetén
– fogbélgyulladás, fogfájás esetén
– régi fogtömések cseréje esetén

Konzultáljon fogorvosainkkal személyesen, írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

Tömés: fogmegtartó (konzervatív) kezelés, amelynek célja a fog koronai illetve gyökéri destrukciójának (leggyakrabban caries és trauma következtében) helyreállítása. A technológia folyamatos fejlődésével a régebben gyakran használt amalgám töméseket napjainkban már leginkább az esztétikus tömések helyettesítik.

Esztétikus tömés: mint a neve is mutatja, segítségével tökéletes kozmetikai eredmény érhető el. Az esztétikus tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, a fogorvos színskála segítségével választja ki a páciens számára megfelelő színt.

In-lay: átmenetet képez a tömés és a fogpótlás között, mert a fogorvos olyan destrukció/hiány esetén készíti el, amelynek helyreállítása töméssel már nem oldható meg biztonságosan. Anyagát tekintve készülhet porcelánból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe ragasztással rögzít.

On-lay: abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megegyezik az in-lay-nél leírtakéval.

Ismerje meg szakorvosainkat!

Konzerváló specialistáink

Konzultáljon orvosainkkal személyesen!

Időpontfoglalás