Fogászati implantációt tervez?

Jelentkezzen személyes implantológiai konzultációra!

Fogászati implantátumok segítségével innovatív módon pótolhatjuk foghiányát, így esztétikailag és funkcionálisan is a természetes fogak érzetével ajándékozzuk meg. Implantáció révén egytagú-, többtagú- vagy jelentős foghiányt, sőt, akár teljes fogatlanságot is rehabilitálhatunk.

Konzultáljon implantológus, protetikai specialistáinkkal személyesen, írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

Leggyakoribb kérdések a fogászati implantációról

Miért van szükség fogbeültetésre?

A fogászati implantáció elvégzését többféle panasz indokolhatja. Az első és legfontosabb, hogy biztosítsuk Önnek a megfelelő rágás minőségét, ami életének egyik legtermészetesebb része. Kielégítő harapás és rágás híján a nyelés és az emésztés problémássá válhat, ami emésztőrendszeri panaszok kialakulásához is vezethet.

A hiányzó fogak pótlása azonban nem csak az étkezések során kulcsfontosságú – az Ön megjelenését, vonzerejét és önbizalmát jelentős mértékben javíthatja egy természetes kialakítású, megfelelő színárnyalatban elkészített fogpótlás.

Tudta, hogy a hiányzó fogak beesett arcot, az ajkak rendellenes állását vagy életkorától idősebb megjelenést kölcsönözhetnek Önnek? Hála a rendelőinkben használt csúcsminőségű implantátumoknak, megjelenését biztonságosan és az Ön elvárásaihoz igazodva varázsolhatjuk újjá, ráadásul fájdalommentesen, garanciával.

Melyek a fogbeültetés előnyei?
  • Egyetlen fog hiánya esetén sincs szükség a foghiányt határoló fogak lecsiszolására úgy, mint hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz.
  • Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség.
  • Nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt Önnek, mint a hagyományos pótlások.
  • Az implantátumra készülő felépítmény kiváló esztétikai hatást biztosít.
  • A rágófunkció szinte tökéletesen helyreállítható.
  • Javítja az életminőségét, komfortérzetet biztosít.
  • Tartó és hosszú távon jól funkcionáló megoldást jelent.
  • Az implantátum csontot tart fenn maga körül (foghiány esetén a funkciókiesés következtében a csont pusztulni, sorvadni kezd).
  • Teljes lemezes kivehető fogpótlás rögzítettségét nagymértékben javítja.
  • Kellő mennyiségű implantátum beültetésével teljes foghiány esetén is készíthető fix, rögzített körhíd.
Milyenek az implantátumok? Mire használhatók?

A fogászati implantátumok olyan orvosi tisztaságú, általában titánból készített műfoggyökerek, melyek a csontba ültetve tökéletesen pótolják a hiányzó gyökér/gyökerek funkcióját, ezáltal a hiányzó fog miatti fogínysorvadás és a csontállomány pusztulás megáll.

A beültetett műgyökér néhány hónapos csontosodáson megy keresztül, ez idő alatt a csontállomány tökéletesen körbe zárja az implantátumot, hogy az egy életen keresztül a helyén maradhasson. Nem kell azonban a gyógyulási időszak alatt sem nélkülöznie a fogait, a fogpótlások sok esetben már azonnal felhelyezhetők az implantátumokra.

A pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, szinte észrevehetetlen a különbség az implantátum és a valódi fog között. Implantátumra felépíthető egyetlen fogkorona, több fogból álló híd vagy akár egy teljes kivehető fogsor is.

A fogászati implantáció adta szabadságnak köszönhetően egyetlen foghiány pótlásához nem kell lecsiszolnunk a szomszédos fogait, így a fogpótlás technikai költségein akár még spórolhat is a hagyományos eljáráshoz képest.

Teljes foghiány esetén sikerrel alkalmazhatók a teljes körhidak vagy kivehető fogsorok, melyek olyan stabilan fekszenek fel az implantátumokra, hogy Ön egy életre elfelejtheti a műfogsorragasztók okozta kényelmetlenségeket vagy a billegő fogpótlásokat. Harapása és önbizalma újra a régi lesz!

Mi az implantáció menete?

A fogbeültetés egy igen egyszerű beavatkozás, ugyanakkor nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel. Ugyanarra a szájüregi állapotra több megoldás is alkalmazható, ezért mindig Önnel egyeztetve, az Ön egyéni szájüregi, anatómiai adottságait figyelembe véve készítjük el a kezelési tervet.

Precíz diagnosztikai hátterünknek köszönhetően a lehető legalaposabban térképezhetjük fel szájüregi állapotát, csontállományának minőségét, így biztos lehet benne, hogy a lehető legpontosabb kezelési tervet dolgozzuk ki Önnek.

Ha szükséges, a rendelőinkben dolgozó szakorvosok egymással konzultálva, közösen alakítják ki az Ön anatómiai sajátosságainak legmegfelelőbb megoldásokat. Az elkészült kezelési tervre rendelőnk árgaranciát vállal, ami azt jelenti, hogy a kezelés során felmerülő, előre nem kalkulált extra költségeket átvállaljuk Öntől, így Önnek tényleg csak annyit kell fizetnie, amennyiben előzetesen megállapodtunk.

Az implantáció teljes érzéstelenítés mellett, igény szerint nyugtatószerek használatával történik, így Ön tökéletesen ellazult állapotban, teljesen fájdalommentesen veheti igénybe szolgáltatásunkat.

Mit nevezünk azonnali implantációnak?

Azonnali implantációról akkor beszélünk, amikor az eltávolított fog helyére egy lépésben azonnal beültetjük a fogimplantátumot, mely az Ön szemszögéből egyszerűbb terápiát, gyorsabb felépülést és akár 3-9 hónappal rövidebb kezelési időt eredményez.

Ezen eljárás egyik legfontosabb előnye továbbá, hogy a fogeltávolítást követő azonnali implantátum beültetéskor a meglévő csont- és lágyrész állományt magas színvonalon, sokszor eredeti formájában őrizhetjük meg.

A “hagyományos” implantológiai metodikában a beültetés a fogeltávolítást követő 3.-6. hónapban történik meg. Sajnos ez a hosszan tartó gyógyulási idő gyakran olyan szövetveszteség alakulhat ki ami kiegészítő csont- és lágyrész korrekciós beavatkozást igényelhet. Ez bonyolultabb műtéti eljárást, magasabb kockázatot és plusz költségeket eredményezhet.

Hogyan rögzíthető az implantátumokra műfogsor?

Az általában 4, ritkábban 6 implantátumra rögzített fix hídpótlások létjogosultságát azok funkcionális és regenerációs sajátossága biztosítja.

A korszerű diagnosztikai eljárásokkal előkészített, gyors sebészeti beavatkozás gyakran csontpótlás nélkül teszi lehetővé az implantátumok integrációját. 

Az implantológiában is léteznek olyan műtéti eljárások, melyek kis sebzésből teszik lehetővé akár a komplett szájüregi rehabilitációt és sok más esetben is alkalmazhatóak!

Ezek az apró sebek kivételesen gyorsan gyógyulnak, lehetővé téve, hogy a páciens minél hamarabb egy magas színvonalú, ideiglenes rögzített fogpótlással térjen vissza a hétköznapokba szokásos életviteléhez, elkerülve a regenerálódás alatti esztétikai előnytelenséget.

A végleges, stabil hídpótlás hozzájárul az optimális morfológiai állapothoz és rágási funkcionalitáshoz, ezáltal viselőjének hosszú távú, panaszmentes használhatóságot garantál.

Mennyibe kerül az implantáció?

A fogászati implantáció áráról kérjük, tájékozódjon megadott elérhetőségeinken vagy aktuális árlista oldalunkon. Kollégáink készségesen állnak rendelkezésére egy személyre szabott árajánlat összeállításában és szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésére.

Ismerje meg szakorvosainkat!

Implantációs, protetikai specialistáink

Konzultáljon orvosainkkal személyesen!

Időpontfoglalás