Gyermekfogászati beavatkozásra van szüksége?

Jelentkezzen gyermekfogászati konzultációra!

Gyermekfogászati kezeléseink során kiemelten fontosnak tartjuk a közvetlen, feszültségmentes hangulat megteremtését, a korai pozitív élmények kialakítását. Preventív beavatkozásaink (fluoridos ecsetelés, barázdazárás) mellett a szuvas, sérült fogak eltávolítását, tömését is vállaljuk.

Konzultáljon gyermekfogszakorvosainkkal! Írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

A szájápolás elsajátítása már gyermekkorban nagyon fontos, hiszen ez később nagymértékben meghatározza, hogy felnőttként milyenek lesznek a fogaink.

Gyermekeink fogai eredendően egészségesek és az, hogy mi lesz ezeknek az ép fogaknak a sorsa, a későbbiekben elsősorban a szülők felelőssége.

Ma már 2-3 éves korban javasolt a fogorvoshoz vinni gyermekünket. Ekkor még nincs semmi fogászati probléma, ilyenkor csak ismerkednek a gyermekek az új helyszínnel, barátkoznak az asszisztensekkel és a szék mellett álló orvossal.

A rendszeres kontrollal megelőzhető a rendellenességek kialakulása, és ha mégis kialakul az elváltozás és egy tényleges fogorvosi kezelésre kerül majd sor, akkor már egy megszokott környezet, egy ismert és elfogadott gyermekfogász fogadja majd, aki iránt már kialakult a bizalom.

Tapasztalataink alapján a rendszeres vizsgálatoknak számos pozitív hatása van :

– A gyermek félelmektől mentesen érkezik a rendelőbe kezelésre,
– Nincsenek rossz emlékképei, így segítőkészen működik együtt a kezelőorvosával,
– Nyitottabban fogadja meg orvosa tanácsait,
– Együttműködőbb a beavatkozások során még akkor is, ha az kellemetlen számára,
– Jobban tűri a kezelésekkel együtt járó megpróbáltatásokat,
– Nem fog félni attól, ha máskor is vissza kell térnie fogorvosához,
– Nem fog egy életen át negatív élményeket hordozni a fogászati beavatkozásokról és fogorvosokról.

A leggyakrabban alkalmazott megelőző eljárások a fluoridkezelés és a barázdazárás.

A fluoridkezelés során a fluort oldat vagy zselé formájában közvetlenül juttatjuk a fogakra.

A barázdazárás elsősorban preventív ellátás. Feladata az, hogy megelőzze a fogszuvasodás kialakulását. A fogakon található természetes rágófelszíni barázdák és gödröcskék kedvező feltételt teremtenek a fogszuvasodás kialakulásának. A barázdazárással ezeket a barázdákat és gödröcskéket zárjuk el a szájüregtől. A kész barázdazáró anyag 2-3 évig hatásosan védi a fogat a rágófelszíni fogszuvasodástól, és folyamatosan fluoridot bocsájt ki, mely erősíti a fogat. Így a barázdazárás a fogszuvasodás megelőzésére szolgál és a fog megkímélését tartja szem előtt.

Mindenképpen javasoltjuk tehát azt, hogy látogassanak el gyermekeikkel együtt rendelőnkbe és, vegyenek részt ezen a prevenciós programon, amely a következő elemekből áll:

– Játékos ismerkedés a fogászattal és a fogorvossal,
– Szórakozató és gyermekek számára is érdekes fogápolási tanácsok kicsiknek,
– Részletes szájápolási tanácsok a szülők számára,
– Gyakorlati bemutató a helyes fogmosásáról és szájápolásról,
– Játékos fogorvosi vizsgálat.

Ismerje meg szakorvosainkat!

Gyermekfogászati specialistáink

Konzultáljon orvosainkkal személyesen!

Időpontfoglalás