Dentálhigiéniai kezelést tervez?

Jelentkezzen személyes konzultációra!

Dentálhigiéniai kezeléseink során klinikai fogászati higiénikus munkatársaink eltávolítják a fogakra és az íny alá rakódott lepedéket és fogkövet, felpolírozzák a fogfelszínt, szükség esetén szájápolási tanácsadásban részesítik pácienseinket.

Konzultáljon munkatársainkkal személyesen, írásos kezelési tervünkre árgaranciát vállalunk, így az előre nem látható költségektől sem kell tartania!

A dentálhigiénia szerepe a prevencióban, azaz az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében fontos. Prevenció, latin eredetű szó, megelőzést jelent. Nem csak az egészség megőrzése miatt szükséges, hanem kevésbé költséges megelőzni a szájüregi betegségek kialakulását, rendszeres szájhigiéniai kezelésekkel, mint a már kialakult fogászati problémák megoldása.

A fogorvoslás szerves részét képzi. Az orvosi tudományok egészét tekintve, ugyanolyan fontos, sőt, népegészségügyi szempontból fontosabb is, a gyógyító, és terápiás orvosi tevékenységnél.

Az egészséges, gondozott szájüreg, jobb életminőséget jelent. Nélkülözhetetlen a jó megjelenéshez, a jó közérzethez, a kommunikációhoz és a magabiztossághoz.

Fő alappillérei:

  • gondos szájápolás, vagyis a bakteriális lepedék mechanikus eltávolítása, távoltartása;
  • kiegyensúlyozott táplálkozás, azaz sok rágnivaló, minél több vitamin, ásványi anyag bevitele és minél ritkább édesség fogyasztás;
  • fogak fluorid ellátása;
  • rendszeres fogászati szűrővizsgálatok félévente;

A szájhigiénikusok legfontosabb feladata, az egészség nevelés, tanácsadás, motiválás, instruálásban rejlik, illetve elérni, hogy mindenki maga is fontosnak tartsa az egyéni szájhigiéniát.

Fogászatunkon a következő megelőző tevékenységek elérhetők:

  •  ultrahangos fogkőeltávolítás, és azt követő polírozás, amely történhet pasztával, vagy polírozó porral. A fogakon megtelepedett ételmaradékok, baktériumok, lepedéket képeznek, ezek elszaporodása, és a nem elég alapos, és helyes fogmosás miatt, elmeszesednek, így kialakul a fogkő, amely íny, és fogágybetegségek kialakulásának legfőbb oka, és a fogak elvesztéséhez vezet.
  • lézeres tasakkezelés, mely elengedhetetlen azoknál a pácienseknél, akik fogágybetegségben szenvednek, ezzel a kezeléssel meghosszabbíthatjuk a fogak élettartamát.
  • barázdazárás: főleg a gyermekfogászatban elterjedt kezelés. Gyakran a gyerekek őrlőfogainak tisztítása nem minden esetben megvalósítható, ezért a fogszuvasodás megelőzésére használják a maradandó fogak áttörése után. A barázdazárás a mély barázdák, gödröcskék tömőanyaggal történő lezárását jelenti. Teljesen fájdalommentes, és védelmet nyújt a szuvasodás ellen, még a gyerekek el nem sajátítják a helyes szájhigiéniát.
  • különböző nyálkahártya elváltozások gyógyítása, apfta, herpesz lézeres kezelése.

A lézeres kezelés a 21. század vívmányai közé tartozik, nem csak az esztétikában, hanem a gyógyászatban is nagy szerepet tölt be, sokkal gyorsabb és fájdalom mentesebb gyógyulást érhetünk el vele.

A dentálhigiénikusnak a megelőzés és gyógyítás mellett az esztétikában is fontos szerepük van, amely egyre nagyobb igény manapság. Egy fehér mosoly jó megjelenést és magabiztosságot kölcsönöz viselőjének.

Rendelőnkben kétféle fogfehérítési eljárást vehetnek igénybe pácienseink. Egy hagyományosabb plazmalámpás fogfehérítést, mely a plazma fény segítségével, segíti a dentálhigiénikust, a tökéletes fehér fog eléréshez.

A technológia fejlődésének köszönhetően, egy újszerű fogfehérítési eljárást is igénybe vehetnek pácienseink, a lézeres fogfehérítést, mely sokkal mélyebbre juttatja a fogfehérítő anyagot, ezáltal egy látványosabb, tartósabb, tökéletes mosolyt adhatunk pácienseinknek.

Ismerje meg specialistáinkat!

Dentálhigiénikus munkatársaink

Konzultáljon munkatársainkkal személyesen!

Időpontfoglalás